Seitsemän syytä valita sähkölämmittimet

Nobø panelovner er laget for det røffe klimaet i Norge med hyppige temperaturendringer og lave temperaturer store deler av året.

Aina ei ole helppoa ratkaista, mikä olisi paras lämmitysmenetelmä taloon tai asuntoon. Asiaan vaikuttavat niin vanhat asennukset, lämmitysjärjestelmän kunto kuin järjestelmän vaihtamisen kustannuksetkin.

Sähkölämmittimillä on monia tutustumisen arvoisia ominaisuuksia. Tässä niistä tärkeimpiä:

1. Nopeaa lämpöä

Laadukas sähkölämmitin reagoi nopeasti termostaatin säätämiseen. Se lämmittää tilan nopeasti ja tasaisesti. Esimerkiksi vesikiertoisen lämmityksen säätäminen on hitaampaa, koska veden lämpötilaa on nostettava ennen kuin voidaan lämmittää ilmaa.

2. Täsmällinen lämpötila

Hyvä termostaatti säätelee lämpötilaa tarkasti ja pitää sen tasaisena koko lämmityskauden ajan. Vanhat termostaatit ovat usein mekaanisia, ja niiden tarkkuus heikkenee eri syistä. Lämpötila voi esimerkiksi vaihdella asteen verran lämmittimeen asetetun lämpötilan molemmin puolin, ja esimerkiksi ulkoa tuleva kylmyys ja sähkölämmittimen lähellä olevan ilman lämpö vaikuttavat lämmön säätelyyn voimakkaasti. Tällöin huonelämpötila voi vaihdella ja asumismukavuus kärsiä. Ostamalla Nobøn sähkölämmittimet saat samalla markkinoiden tarkimmat termostaatit.

3. Älykäs lämmönohjaus

Kaikkien huoneiden lämpötilan ei yleensä tarvitse olla yhtä korkea vuorokauden ympäri. Nobø Energy Controlin kaltaisilla sovelluksilla eri tilojen lämmitystä voi säädellä niiden käytön mukaan. Esimerkiksi keittiön ja olohuoneen lämpötilaa voidaan laskea päivisin, kun asukkaat ovat töissä tai koulussa.

4. Edullinen investointi

Uudet, laadukkaat sähkölämmittimet eivät ole mikään valtava investointi. Useimmiten ne ovat edullisin lämmitysratkaisu sekä hankinta- että elinkaarikustannuksiltaan. Nykyaikaisten sähkölämmitinten odotettu käyttöikä on 15–20 vuotta.

5. Kohtuulliset käyttö- ja huoltokustannukset

Periaatteessa sähkölämmittimistä ei aiheudu energian lisäksi mitään käyttö- tai huoltokustannuksia. Niiden vaihtamista uusiin 15–20 vuoden välein kannattaa kuitenkin harkita. Tällöin voit olla varma, että sähkölämmittimesi ovat aina uusimman tekniikan mukaisia sekä ominaisuuksiltaan ja muotoilultaan ajan tasalla.

Tutustu sähkölämmitinvalikoimaamme täällä

6. Yhdistäminen muihin lämmönlähteisiin

Sähkölämmittimet on helppo yhdistää muihin lämmönlähteisiin, joten järjestelmän ohjaaminen on vaivatonta. Jos asunnossasi on vanhoja lämmitysjärjestelmiä, kuten vesikiertoinen tai sähkökäyttöinen lattialämmitys, sähkölämmittimet ovat hyvä lisä lämmitystarvetta täydentämään.

Tutustu lattialämmitysratkaisuihimme täällä

7. Joustava sijoittelu

Sähkölämmittimet eivät estä muutosten tekemistä rakennuksessa taikka remontointia tai muita lämmitys- ja lämmönohjaustarpeisiin vaikuttavia seikkoja. Useimmiten muutostyöt on helppo toteuttaa, jopa ilman ammattilaisten apua (Kodin sähköverkkoon kiinteästi asennettavat lämmittimet saa kytkeä vain valtuutettu sähköasentaja). Vesikiertoisen järjestelmän muuttaminen taas voi olla kallista. Joustava sijoittelu mahdollistaa myös lämmitinten sijoittamisen ikkunoiden alle vetoa poistamaan.