Lämmityksen etäohjaus mökille ja kotiin – asu mukavasti ja säästä lämmityslaskussa

Aina mukava huonelämpötila, entistä pienempi lämmityslasku ja lämmityksen etäohjaus puhelimella – siinä muutama syy ottaa käyttöön älykäs lämmitysjärjestelmä - niin kotona kuin mökilläkin.

Miksi pitäisit lämmitystä täydellä teholla, jos kotisi on tyhjillään arkipäivisin? Entä mikä olisi riittävä lämpötila sellaisiin huoneisiin, joita ei käytetä päivittäin?

Unohda tasaisesti paahtava lämmitys ja turhaan paisuva lämmityslasku. Valitsemalla älykkään lämmönohjausjärjestelmän säästät sekä rahaa että ympäristöä. Älykäslämmönohjaus voi tuoda lämmityskuluihin jopa 25 prosentin säästön.

Nobø Concept on sähkölämmitysjärjestelmä, joka mahdollistaa asunnon tai mökin lämmittämisen tismalleen tarpeesi mukaan. Voit luoda viikko-ohjelman ja säätää lämpötilan matalammaksi esimerkiksi yön ja arkipäivien ajaksi – kuitenkin niin, että aamulla herätessä tai töistä palatessa kotona on taas mukavan lämmintä.

Ja jos rutiineihin tulee muutoksia, eri huoneiden lämpötiloja on helppoa säätää tilanteen mukaan. Vierashuoneen yllätysvieraat, äkillinen etätyöpäivä tai suunniteltua pidemmäksi venähtänyt lomareissu... Kun tilanteet elävät, lämmityskin joustaa – ja voit säätää lämpötilaa vaikka lomamatkalta maailman toiselta puolelta.

Etäohjattava lämmitys tuo mukavuutta mökille

Älykäs sähkölämmitys on ihanteellinen valinta myös mökille. Talviaikaan on huomattavasti mukavampi tulla lämmitettyyn mökkiin kuin hytistä sisällä takki päällä odottamassa kylmän mökin lämpenemistä!

Mökin ollessa tyhjillään voit pitää päällä matalaa peruslämpöä, jotta putket eivät jäädy. Kun mökkireissu lähestyy, säädät helposti mobiilisovelluksella lämmityksen haluamaasi lämpötilaan. Samalla voit valita sopivan lämpötilan eri huoneisiin.

Mökkien sähkölämmittimet ovat usein vanhoja, joten etäohjauksen käyttöönoton yhteydessä kannattaa sijoittaa myös uusiin, älykkäisiin lämmittimiin. Ne pitävät lämpötilan tasaisena ulkoilman lämpötilavaihteluista riippumatta.

lämmityksen etäohjaus mökille

Näin lämmität oikein – valitse ihanteellinen lämpötila eri huoneisiin

Älykkään lämmitysjärjestelmän parhaita puolia on sen joustavuus: voit säätää eri huoneisiin eri lämpötilan käyttötarkoituksesta riippuen.

Hengitysliiton mukaan sopiva asunnon huonelämpötila on noin 20–22 astetta. Nukkumisen kannalta ihanteellinen lämpötila on hieman tätä viileämpi, joten makuuhuoneeseen riittää 18–20 asteen lämpö. Varaston lämpötilaksi taas riittää 12 astetta, ja autotallissa riittävä lämpötila on 5 astetta.

Monet suomalaiset ovat tottuneet lämpimään sisäilmaan, ja koteja saatetaan lämmittää turhan lämpimäksi. Lämpötilan laskeminen 20–22 asteeseen kannattaa monessakin mielessä. Jo yhden asteen pudotus kodin lämpötilassa tuo lämmityslaskuun 5 prosentin säästön. Lisäksi oikea huonelämpötila parantaa myös asumisviihtyvyyttä ja sisäilman laatua.

Energiatehokasta sähkölämmitystä ja älykäs ohjausjärjestelmä

Nobøn valikoimiin kuuluu erilaisille lattiamateriaaleille sopivia lattialämmitysratkaisuja sekä seinälle asennettavia sähkölämmittimiä, tuttavallisemmin lämpöpattereita. Älykkääseen lämmittämiseen kuuluu olennaisena osana laadukkaat sähköpatterit, jotka reagoivat nopeasti termostaatin säätämiseen. Termostaatin ansiosta ne myös pitävät lämpötilan vakaana, vaikka ulkolämpötila muuttuisi nopeastikin.

Jos olet uusimassa lämmitysjärjestelmää tai rakentamassa uutta taloa, parhaaseen lopputulokseen pääset valitsemalla Nobø Concept -järjestelmän kokonaisuudessaan. Järjestelmään kuuluu

  • Laadukkaat lattialämmitysratkaisut ja seinälle kiinnitettävät sähkölämmittimet
  • Älykkäät termostaatit
  • Ohjausjärjestelmän keskus eli Nobø Hub
  • Nobø Switch -kytkinpaneeli
  • Nobø Energy Control -mobiilisovellus
  • Kätevät lisävarusteet, kuten ikkuna-anturi Nobø Sense.

Nobø Energy Control -mobiilisovellus on erittäin helppokäyttöinen, ja jos et jostain syystä halua käyttää mobiilisovellusta, järjestelmää voi säätää myös huonetermostaatin, kytkinpaneelin tai ohjausyksikön kautta.

Ohjausjärjestelmä toimii verkkoyhteyden välityksellä, mutta ei ole siitä riippuvainen: jos verkkoyhteys katkeaa, järjestelmä noudattaa asetettua viikko-ohjelmaa.

lämmityksen etäohjaus mökille

Liitä etäohjaus omaan lämmitysjärjestelmääsi

Jos et ole uusimassa koko lämmitysjärjestelmää, ei hätää! Voit silti tuoda lämmitykseen älyä ja etäohjattavuutta.

Nobø Energy Control -ohjausjärjestelmä voidaan myös liittää jo olemassa oleviin lämmitysratkaisuihin, kuten sähköiseen lattialämmitykseen. Sähköasentaja voi liittää lattialämmitykseen helposti Nobøn termostaatin, ja sen jälkeen lämmitystä voi ohjata Nobø Energy Control -mobiilisovelluksella.

Energiatehokkaat sähkölämmittimet ovat myös hyvä lisä täydentämään muuta lämmitysjärjestelmää, ja viime vuosina suosiotaan ovatkin kasvattaneet erilaiset hybridilämmitysratkaisut, joissa eri lämmitysmuodoista rakennetaan juuri omaan kotiin tai omalle mökille sopiva kokonaisuus.