Viisi syytä valita älykäs lämmönohjaus

Tenk deg at du kan ha det godt og varmt i huset eller på hytta, samtidig som energibruken reduseres. For godt til å være sant? Ikke hvis du satser på smart varmestyring.

Ajattelepa, että kodissasi tai vapaa-ajan asunnossasi olisi mukavan lämmintä ja säästäisit samalla energiaa. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Älykkään lämmönohjausjärjestelmän avulla se onnistuu.

Älykkään lämmönohjauksen on oltava helposti ymmärrettävää ja teknisten ratkaisujen niin helppokäyttöisiä, että kaikki perheenjäsenet voivat käyttää sitä yhtä lailla.

Nobø on sähkölämmitys järjestelmien markkinajohtaja Pohjoismaissa. Seuraavassa kerromme viisi syytä hankkia kotiin älykäs lämmönohjausratkaisu

1. Energiatalouden kohentuminen

Älykkään lämmönohjauksen avulla voit säästää rahaa ja välttää tarpeetonta sähkönkulutusta. Valitset itse, mitä huoneita lämmitetään milloinkin. Voit laskea kotisi lämpötilaa yöksi, työpäiväsi ajaksi tai matkoilla ollessasi ja silti palata mukavan lämpöiseen kotiin.

– Kokemuksemme mukaan asiakkaat voivat älykkään lämmönohjausjärjestelmämme avulla säästää lämmityskuluissaan jopa 25 prosenttia, Nobøn tuotepäällikkö Arne Hoseth kertoo.

Varmestyring fra Nobø lar deg styre varmen også på gulvene - rett fra mobilen.
Varmestyring fra Nobø lar deg styre varmen også på gulvene - rett fra mobilen.
Varmestyring fra Nobø lar deg styre varmen også på gulvene - rett fra mobilen.

2. Aina oikea lämpötila

Ulkolämpötilojen vaihdellessa sopivan sisälämpötilan löytäminen voi olla hankalaa. Kun ulkona kylmenee, kierretään sisällä patterien termostaatteja suuremmalle, ja hetken päästä pitää jo olla tuulettamassa, koska sisällä on liian lämmintä. Avataan ikkuna ja jätetään lämmitys paahtamaan. Harakoille lämmittäminen tulee kalliiksi, eikä asuminen ole kovin mukavaa. Mitäpä jos sähkölämmittimet mukautuisivat tilanteeseen ja huolehtisivat sisälämpötilan miellyttävyydestä?

– Edellä kuvattu tilanne on tyypillinen monissa suomalaisissa kodeissa, joissa on vanhat sähkölämmittimet. Suosittelemme kuitenkin aina sijoittamista sähkölämmittimiin, joissa on hyvät termostaatit ja jotka pitävät lämpötilan vakaana. Ostamalla Nobøn sähkölämmittimet saat samalla markkinoiden tarkimmat termostaatit. Silloin sisällä voi tepastella vaikka paljasjaloin palelematta.

3. Älykäs lämmönohjaus lisää joustavuutta

Älykästä lämmönohjausjärjestelmää käytettäessä kodin säännöllisestä viikko-ohjelmasta on helppo poiketa esimerkiksi erityisen sovelluksen kautta.

– Ajatellaanpa, että haluat jonakin iltana viettää aikaa kellarin takkahuoneessa, jota käytetään harvoin ja jonka lämpötila on siksi alhainen. Meidän järjestelmässämme voit muuttaa lämpötilaa helposti Nobø Energy Control -sovelluksella. Voit esimerkiksi ajastaa viikko-ohjelman ohituksen tietyksi aikaa tai määrittää sille aloitus- ja lopetusajan. Menetelmästä riippumatta huone lämpenee nopeasti miellyttäväksi.

– Joustavuus on myös sitä, että lämmitysjärjestelmään voi helposti liittää myös muita sähköisiä lämmönlähteitä, kuten lattialämmityksen. Nobøn valikoimaan sisältyvät myös lattialämmityksen uudisasennuksiin tarkoitetut lämmityskaapelit, lämmityskalvot ja lämpömatot. Jos lattialämmitys on olemassa jo vanhastaan, sähköasentaja voi liittää siihen helposti Nobøn lattialämmitystermostaatin. Sen jälkeen pystyt käden käänteessä ohjaamaan myös lattialämmitystä matkapuhelimestasi, Arne Hoseth kertoo innostuneesti.

4. Intuitiivinen ja lapsellisen helppo käyttää

Ohjausjärjestelmän on oltava helppokäyttöinen. Niin isovanhemmat kuin perheen pienimmätkin oppivat käyttämään sovellusta vaivatta. Viikko-ohjelman asettamisessa ei voi epäonnistua, ja säännöllinen ohjelma on tarvittaessa myös helppo ohittaa.

5. Uutta ilmettä kotiin

Sähkölämmitinten vaihtaminen uusiin kohentaa myös kotisi ilmettä. Viime vuosina sähkölämmitinten muotoilussa on tapahtunut suuria muutoksia. Monille onkin tärkeää, että lämmittimet sopivat muuhun sisustukseen.

– Esimerkiksi Nobø Top -mallimme sileät pinnat ja pyöristetyt kulmat edustavat modernia skandinaavista tyyliä. Värin vaihtaminen onnistuu hankkimalla Clip on Glass -lasilevyn, jota on saatavana eri värisävyissä. Se kiinnittyy sähkölämmittimeen helposti napsauttamalla ja uudistaa sisustusta silmänräpäyksessä..

Kaipaatko älykästä lämmönohjausta kotiisi tai vapaa-ajan asunnollesi? Nobøn lämmönohjausjärjestelmään on helppo liittää sähkölämmittimiä, lattialämmityksiä ja muita älyratkaisuja. Se on kätevä tapa pitää sisälämpö miellyttävänä ja pienentää samalla energiankulutusta.