Nobø-lämmityksellä varustettu tanskalainen lomaparatiisi

Søndervig Holiday home Modern

Korkea laatu, energiatehokkuus ja säätömahdollisuudet olivat tärkeitä tekijöitä, kun Tanskan Søndervigissä sijaitsevaan loma- ja elämyskeskus Lalandiaan valittiin lämmitysratkaisua.

Valmistuessaan kesällä 2022 søndervigiläisestä Lalandiasta odotetaan ainutlaatuista lomaparatiisia – se sijaitsee Länsi-Jyllannissa upean luonnon keskellä, lähimpänä naapurinaan Pohjanmeri. Alueelle suunnitellaan trooppista vesipuistoa, hyviä ravintoloita, leikkipaikkoja ja yhteensä 440 modernia loma-asuntoa, jotka kaikki on jo myyty ja vedetty pois markkinoilta.

Loma-asunnot toimivat tukikohtana Lalandian tarjoamille elämyksille, ja talojen piirtämisessä ja suunnittelussa on otettu huomioon muiden Lalandia-keskusten yli miljoonan asiakkaan palaute. Nobø toimittaa uuden lomakeskuksen lämmitysratkaisut, ja myyntipäällikkö Brian Trolle kertoo, että hankkeessa ei ole jätetty mitään sattuman varaan.

– Maaliskuussa 2019 meitä pyydettiin tekemään tarjousehdotus, joka täyttäisi Lalandian korkeat vaatimukset. Halusimme olla varmoja ratkaisumme toimivuudesta, joten ehdotimme, että hoitaisimme ensi alkuun kaikkien näytetalojen lämmitysratkaisut. Näin pystyimme esittelemään tuotteitamme käytännössä, Trolle selittää.

 
 
Søndervig Holiday home Modern
Søndervig Holiday home Modern
Søndervig Holiday home Modern

Faktasirkel

Faktaboks:

 •  
Hanke:
 • Lalandia i Søndervik, Tanska. 
 • Rakennusten lukumäärä: 440 loma-asuntoa
 • Yhteistyökumppanit: Lemvigh Müller, Tanska.
 • Projektipäällikkö: Brian Trolle, Nobø Danmarkin myyntipäällikkö.
 •  
 
Toimitus:
 •  435  kpl Nobø HUBeja
 • 1130 kpl paneelilämmittimiä, sis. termostaatit
 • 1222 kpl NTB-2R-lattiatermostaatteja
 • 1222 kpl NUC18-lämpökaapeleita

 

Nobø toimittaa täyden lämmitysratkaisun

Kaikki tuotteet toimitetaan Lemvigh Müllerin kautta, joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä hankkeessa.

– Prosessi on ollut pitkä ja matkaan on mahtunut myös haasteita, mutta lopulta päädyimme kokonaisratkaisuun, johon Lalandia on erittäin tyytyväinen. Toimitamme lämmitysratkaisut sekä rakennushankkeen ensimmäiseen että toiseen vaiheeseen, Brian Tolle kertoo. Kyseessä on yksi suurimmista hanketoimituksistamme tähän mennessä. Toimitukseen sisältyy NUC18-lämpökaapeleita, NTB-2R-lattiatermostaatteja, paneelilämmittimiä sekä Nobø Hubeja (ks. tietoruutu). Olemme todella ylpeitä saadessamme olla mukana, Brian Tolle iloitsee.

Nobøn edut loppuasiakkaalle ja asentajalle

Tanskassa sähkön hinta on suhteellisen korkea, ja paneelilämmittimien käyttö asuinrakennuksissa on sallittua ainoastaan, jos sähkö on peräisin jätevoimalasta ja voimassa olevaa lämmityslainsäädäntöä noudatetaan.

– Tuotteidemme kulutus valmiustilassa on kuitenkin markkinoiden matalin, ja kun koko lämmitysjärjestelmä on lisäksi säädettävissä samasta paikasta, kustannukset pienenevät ja lämmitys on energiatehokkaampaa. Tämä on mahdollista, sillä paneelilämmittimet ja lattialämmitys on liitetty yhteen Nobø HUBin avulla. Nobø Energy Control -sovelluksessa puolestaan on mahdollista valita tarkka lämpötila. Sovelluksen kautta voit määrittää eri huoneille eri lämmitysalueet ja säätää lämpötilan huoneen käyttötarkoituksen mukaan, Brian Trolle kertoo innostuneesti.

Lämmityksen säätäminen tällä tavalla paitsi parantaa Søndervigin Lalandian vieraiden mukavuutta myös vähentää lämmönkulutusta. Kaikkien loma-asuntojen lämmitystä voidaan säätää suoraan lomakeskuksen vastaanotosta, joten sen ansiosta on myös helppo varmistaa, että lomamökki on varmasti lämmitetty, kun vieraat kirjautuvat sisään. Iltaisin lämmitys säädetään automaattisesti miellyttävän viileään nukkumislämpötilaan. Vieraat voivat myös itse säätää loma-asuntonsa lämmitystä patterin tai lattiatermostaatin kautta, Trolle selittää.

Lalandia-hankkeen asentaja Jacob Olsen kertoo olevansa tyytyväinen Nobøn tuotteisiin.

– Nobøn tuotteet ovat laadukkaita. Ohjelmoimme ja asennamme Nobø Hubeja näihin loma-asuntoihin, ja tuotteet ovat loogisia ja ohjeiden noudattaminen on helppoa. Järjestelmän eri osat kommunikoivat hyvin keskenään – siis lattialämmitys, paneelilämmittimet, termostaatit ja Nobø Hub. Nobøn tuotteet ovat todella käyttäjäystävällisiä, mikä helpottaa myös asentajan työtä, kun asiakkaat eivät soittele meille lisäohjeiden toivossa.

Søndervig Holiday home Modern
Søndervig Holiday home Modern
Søndervig Holiday home Modern

Mitä ovat Nobø HUB ja Nobø Energy Control?

Nobø Hub on palkitun lämmitysohjausjärjestelmämme sydän. Se huolehtii siitä, että järjestelmän eri osat voivat kommunikoida keskenään. Kattavan ja helppokäyttöisen Nobø Energy Control -sovelluksen kautta voit helposti ohjata paneelilämmittimien, lattialämmityksen ja muiden älykkäiden ratkaisujemme toimintaa.

 • Palkittu ratkaisu älykkääseenlämmönohjaukseen (tek.no)
 • Langaton yhteys kaikkien järjestelmään liitettyjen laitteiden välillä
 • Nobø Energy Control – intuitiivinen ja helppokäyttöinen sovellus
 • Täydellinen mökin/loma-asunnon etäohjaukseen